Vineri, 24 Iunie 2016 12:30

Revedere dupa 20 de ani…

Merg spre Targu-Jiu la intalnirea de 20 de ani de la terminarea liceului. Privesc in urma si vad drumul parcurs in timp si spatiu de o adolescenta timida, incepand cu prima zi de liceu si pana in ziua de azi.

Nu dorinta de a scoate in evidenta propria mea persoana ma determina sa scriu aceste putine consideratii pentru prietenii si colegii mei din Colegiul National Tudor Vladimirescu din Targu-Jiu, ci pozitia mea de acum, vazuta cu modestie prin prisma anilor de liceu treziti si scosi la lumina de intalnirea de 20 de ani.
Intorsi in timp, oameni maturi si la casele lor, am gasit liceul din orasul natal neschimbat. Bancile in care am capatat primele notiuni de educatie stiintifica si umana erau neschimbate.
Scriind, am sentimentul ca ma aflu in anii de liceu, cu imaginile colegilor din clasa, dar mai ales ale celor din anii mai mari, care exercitau asupra noastra un fel de fascinatie.

Mi-a fost dat sa imi petrec anii de liceu in mijlocul unor oameni minunati, sa fiu martorul inceputului de destin al intregii noastre trupe de colegi, sa fiu martor al sclipirilor de tinerete si vanitate, al zborului ce avea sa vina.
Ne formasem ca o familie de oameni mandri si tineri, dornici sa dovedim celor din jur, familiei, si noua insine ca suntem valorosi.
Am simtit zi si noapte aceasta caldura a dorintei si ambitiei in jurul meu, venind de la profesorii mei si de la colegii mei. Am simtit cum cresc in jurul meu palate de vointa si ambitie, am simtit puterea si vigoarea. Vedeam cum cresc in jurul meu copacii… frumosi, tineri si plini de viata! Ii vedeam pe toti mai frumosi ca mine. Si atunci imi spuneam VREAU SI EU! Vreau si eu sa fiu un copac, vreau si eu sa fiu mare precum Coloana Infinitului… plina de iubire ca Poarta Sarutului si inteleapta ca Masa Tacerii.

Privesc in urma mea, vad unde am ajuns si vreau sa spun cu tot sufletul: ce mult va datorez voua, colegii mei inteligenti, frumosi si ambitiosi. Nu m-am simtit niciodata suficient de buna sa va depasesc, dar mi-am dat seama ca datorita beneficei influente a mediului din liceu am putut sa realizez pana astazi lucruri mari, ce pareau de neatins in perioada adolescentei mele, sa ajut foarte multi oameni.
Si ceea ce este mai important, daca exista un strop de fericire in viata mea, daca am o anumita masura de seriozitate si decenta in comportamentul meu, chiar daca a trebuit sa suport neadevaruri si nedreptati ori sa sufar enorm ca unele nedreptati erau comise prin tradare de cei mai apropiati, sunt inca si sper sa raman un om pasnic si generos datorita exclusiv atmosferei din liceu, datorita multimii de colegi ambitiosi si competitivi, datorita profesorilor minunati.
Si astazi, cand uneori sunt coplesita, gratie amintirii colegilor mei buni si eminenti, incerc mereu sa fiu mai putin rea decat m-ar putea indreptati intamplarile si comportamentele din jurul meu.
Acum, dupa 20 de ani, constat cu bucurie in suflet ca generatia noastra reprezinta o combinatie magnifica de ambitie, inteligenta si forta. Realizarile noastre dovedesc acest lucru. Daca vom reusi sa pastram permanent legatura reinnoita acum la intalnirea aniversara, sunt convinsa ca vom putea realiza impreuna proiecte marete pentru orasul nostru natal, Targu-Jiu, care, acum mai mult ca oricand, are nevoie de implicarea noastra.

Iti multumesc, Ana Maria Stangaciu pentru ca datorita tie am putut sa ne revedem dupa 20 de ani…

Articol publicat in Business Woman Magazine - 15 iulie 2016 - 15 august 2016.
Puteti citi articolul si pe businesswoman.ro.


Publicat in Opiniile mele
Te afli aici: Articole filtrate dupa data: Iunie 2016