Marti, 29 Martie 2016 19:54

Un nou 8 Martie...

...sau, cam la fel, daca nu chiar acelasi (cu repetir), diferit fiind doar anul calendaristic; ma refer, bineinteles, la schimbarile pe care le tot asteptam si noi, femeile de afaceri, cu venirea fiecarei primaveri, nu doar din punct de vedere al statutului nostru social, dar – mai ales – al facilitatilor in mediul de afaceri neprietenos (ca sa folosesc un eufemism in loc de ostil) in care suntem nevoite sa ne desfasuram activitatea. Ar fi poate singurul si cel mai convingator semn de respect din partea barbatilor de stat din Romania pentru cele care sunt nu doar mame, sotii, surori, dar si partenerele barbatilor de afaceri in asigurarea unui trai decent populatiei acestei tari.
Din cate stiu, ziua dedicata femeii – chiar daca s-a incercat fortarea realitatii calendaristice prin legarea ei simbolica de un anume eveniment istoric – a rezultat in urma unei coroborari a mai multor actiuni social-politice, in diverse momente care au marcat istoria miscarii feministe.
Intr-un final, la Conferinta Muncitoarelor care a avut loc in Copenhaga in 1910, unde au participat peste 100 de femei din 17 tari, s-a adoptat o hotarare prin care s-a decis ca Ziua Femeii sa fie sarbatorita simultan in intreaga lume; si, cu toate ca a fost o decizie obiectiva, legata de vointa participantelor la respectivul eveniment, dublata ulterior de cea adoptata de ONU, in 1977 – care a batut-o in cuie la 8 martie – eu cred ca a existat si o circumstanta subiectiva, mai precis, o motivare subtila si subliminala.
Este vorba despre o influenta bio-psihologica legata de ciclicitatea anotimpurilor in care este angrenata fiinta umana, sub raportul ceasului sau biologic, care-i adapteaza functiile vitale sub influenta dimensiunii temporale. In paralel, in plan psihologic, o astfel de desemnare a fost asociata cu inceputul primaverii si cu renasterea, dar si cu nasterea si rolul destinat femeii in procesul evolutiv al umanitatii.
Renasterea naturii a fost dintotdeauna asociata, mental, cu femeia tocmai pentru ca ea a fost programata sa dea nastere vietii, umanitatea renascand prin fiecare noua generatie aparuta pe pamant. In mod similar, primavara, care trezeste natura la viata, revine ciclic pentru a-si indeplini misiunea. Oare este o pura coincidenta ca natura, ca si primavara, nu doar ca este de genul feminin, dar este denumita chiar Mama Natura?
Bineinteles, nici aceasta data de 8 Martie nu a scapat de contaminarea consumismului, care a transformat-o, inainte de toate, intr-o noua ocazie pentru recorduri de vanzari si profit in contul ingeniosilor. Este, totusi, adevarat ca – la pachet cu cele mai diverse cadouri – femeile primesc si un numar record de cuvinte magulitoare, o adevarata inflatie, de parca subconstientul incarcat al barbatilor ar incerca sa spele imaginea lasata in celelalte 364 de zile ale anului.
Sigur ca acest joc de societate, oficializat prin legi si unanim acceptat in ziua de azi, necesar, oarecum – prin nevoia de simbolistica a fiintei umane – imbraca aspecte mai mult sau mai putin formale, in functie de o multitudine de circumstante.
Din postura de femeie de afaceri, inca mai sper ca va veni si ziua in care barbatii de stat, atat de culanti in exprimarea admiratiei lor in spiritul tendintei actuale (politically correct), vor trata si in realitate, concret, cu ceva mai multa consideratie femeile de afaceri si contributia lor in societate; sau, poate – pentru a avea parte chiar si numai declarativ si formal de asa ceva – ar trebui sa votam spre sarbatorire oficiala, o zi a femeii de afaceri?
Si totusi, nu cred ca ar fi o idee prea fericita, caci n-ar fi exclus sa ne vedem intr-o dilema cu sanse minime de rezolvare: nu cumva, pentru a nu ne dezminti statutul, ni se va cere sa o sarbatorim tot prin munca?!
Dar, oricum ar fi si acest 8 MARTIE, avem dreptul sa speram mai mult de la viitoarele, asa incat va inmanez fiecareia dintre voi – prin intermediul acestei reviste – cate un martisor si va urez: Succes si La Cat Mai Multi Ani!

Articol publicat in Business Woman Magazine - 15 martie 2016 - 15 aprilie 2016.
Puteti citi articolul si pe businesswoman.ro.Publicat in Opiniile mele
Miercuri, 23 Martie 2016 19:20

Despre fonduri europene, la Canal 33

Va invit sa urmariti interviul pe care l-am acordat televiziunii Canal 33. Multumesc lui Alexandru Raducanu pentru interviu!

Dim lights

Publicat in Opiniile mele

Multumesc din suflet celor de la gorj-domino.ro care mi-au facut o surpriza extrem de placuta, publicand urmatorul articol!

Laura Ciuhu este un om de afaceri de succes, fiind fondatoarea companiilor LARA Business Consulting si LARA Sistem Solutions, dar si partenerul asociat al altor societati, avand investitii in peste cinci domenii diferite.
Laura Ciuhu este originara din Targu Jiu si se mandreste cu asta: A fost o predestinare fericita sa vin pe lume la Targu Jiu, acest orasel din Subcarpatii Getici, de unde au pornit Tudor Vladimirescu, Ecaterina Teodoroiu, Constantin Brancusi, oameni cu o ambitie extraordinara, spirite luminoase care prin vointa si talentul lor ne-au dat mandria si forta de a realiza tot ce ne punem in minte, apare intr-un editorial care a aparut in revista Business Woman. La doar 23 de ani, Laura ocupa deja functia de director economic in cadrul unei companii romanesti, la 27 de ani a infiintat propria firma Lara Business Consulting, care a ajuns rapid pe pozitia a doua, in ierarhia firmelor de profil din Romania. Acceptand mereu noi provocari, astazi a ajuns sa dezvolte parteneriate cu firme din Germania si sa-si pregateasca extinderea activitatii grupului ei de firme pe piata germana. Mai mult, convinsa ca rolul unui antreprenor de succes este sa impartaseasca si celorlalti din experienta sa, a hotarat sa preia si functia de director editorial al revistei Business Woman, scrie site-ul www.daciccool.ro.

Laura Ciuhu, fondatoarea companiilor LARA Business Consulting si LARA Sistem Solutions
Pe pagina personala de facebook a Laurei Ciuhu apare un comunicat de presa in care in care anunta reluarea functiei de de director editorial al revistei Business Woman: Dupa ce Andreea Marin a decis sa renunte la functia de director editorial al revistei Business Woman, aceasta a fost preluata de doamna Laura Ciuhu, antreprenor de succes, fondatoarea companiilor LARA Business Consulting si LARA Sistem Solutions, dar si partenerul asociat al altor companii, avand investitii in peste cinci domenii diferite. Cum datoria fiecarui antreprenor responsabil este de a impartasi cat mai mult din propria experienta, de a fi un ghid pentru cei care vor sa lupte pentru visele lor, Laura Ciuhu s-a hotarat sa-si asume raspunderea conducerii unei reviste dedicate femeilor care doresc sa aiba succes in business, in ciuda tuturor problemelor din mediul de afaceri romanesc, se arata in comunicatul de presa.

Laura: Astazi, consider ca eu insami sunt o femeie de succes
Laura declara atunci ca intalnirea cu Andreea Marin a reprezentat un soc pozitiv de mare intensitate si ca a reusit in viata datorita obiectivelor clare pe care le-a urmat cu atentie. Cred ca in societatea romaneasca lipseste un elan general, un scop nobil. Iar la baza acestui elan general ar putea sta puterea si intuitia femeilor, in special a femeilor de afaceri. Este unul dintre motivele pentru care consider atat de important proiectul revistei Business Woman in piata media de la noi.(…) Pentru mine, intalnirea cu Andreea Marin a reprezentat un soc pozitiv de mare intensitate, un moment de revelatie spre o noua poarta a succesului bine gestionat, a succesului stapanit cu calm, fara a-l lasa sa te imbete. Trebuie sa intelegem ca obiectivele pe care ni le propunem nu au voie sa ramana la stadiul de vise. Am reusit in viata pentru ca am avut intotdeauna obiective clare pe care le-am urmarit cu atentie, stabilindu-mi termene si tinte precise. Dar si datorita faptului ca am intalnit oameni care mi-au schimbat viata, care mi-au aratat drumul atunci cand finalizam o etapa din viata si care m-au ajutat sa iau startul pe un nou drum.(…) Astazi, consider ca eu insami sunt o femeie de succes. Si, in consecinta, consider ca am, la randul meu, datoria sa impartasesc propria mea experienta celor care se pregatesc sa porneasca la drum, pe acest drum fascinant si complicat al afacerilor.(…), a declarat Laura Ciuhu imediat dupa ce a preluat functia de director editorial al revistei Business Woman.

Articol publicat in www.gorj-domino.ro, in 22 martie 2016
Puteti citi articolul si pe gorj-domino.ro

Publicat in Cu drag despre...
Te afli aici: Articole filtrate dupa data: Martie 2016